

Както се знае медицинската наука и днес не знае какви са причините за много заболявания. По-точно знае, но пренебрегва много от известните неща.
Едно от тях са канцерогените и токсините в храните, които консумираме всеки ден.
Тъй като за изследването на всички около 700 тъй наречени в храните „Е”- та се изискват много време, научен ресурс и компетенции науката явно не намира сили да се заеме с тази голяма задача. Вероятно и много от учените смятат, че от „този храст няма да изскочи заек.” Помнят Хипократовата клетва, но са забравили неговото послание .
”Нека храната бъде вашето лекарство!”
Ето пример от Щатите. В изследователските лаборатории на фармацевтичните компании в САЩ работят около 55 000 учени. 32-ма получиха Нобелова награда за изследвания в различни аспекти на онкологичните заболявания. Изразходват се милиони долари както от частни, така и от обществени източници, а раковите заболявания в същото време набират скорост. И възникват въпросите: Как да си обясним всичко това? Защо те не получават необходимите резултати?
Същото важи за МС (Множествена склероза), АЛС и много други заболявания.
Често медиите ни уведомяват за откритието на нови и нови лекарства срещу рака. Не би ли следвало от това обаче, броят на жертвите, които взима тази болест ежедневно, да намаляват? Защо за сметка на това, с всеки изминал ден, те растат???
Тук стигаме до парадокса – хвърлят се усилия да лекуваме нещо, което не знаем какво го причинява.
В своята безпомощност пред онкологичните заболявания медицинската наука тръгва по най-лесния път като се оневинява и разпространява най-екзотични идеи без никакви доказателства. Най-активни са американците, а те са една от най-болните нации на света.
Ето една теория, която смайва!
Ракът не е болест, а наше видообразувание!
Екип от американски учени преди известно време представи изключително оригинален поглед за причината за възникването на рака у човека. Екипът изследователи се намира в Калифорнийския университет в Бъркли /САЩ/ и се ръководи от Питър Дюсберг. Тяхната идея в пълен вид е публикувана в списанието Cell Cycle.От тяхна гледна точка раковото заболяване е вид свидетелство на това, че в човешкото възпроизводство се извършва процес на човешко видоизменяне.В този смисъл, твърдят те, онкологично болните сами по себе си се явяват като вид... преходна човешка форма?!?!
(т.е.... мутанти)... J
Друга подобна идея дойде пак от учени от Щатите, които преди дни заявиха, че алкохолът е трета по значение причина за появата на рак???
Още една такава теория, с която на практика медицинската наука си измива ръцете е като обяснява появата на рак с генетичната обремененост (т.е. науката е безпомощна, защото това било даденост от природата) ?!?
Точно в този случа истината е проста, но няма кой да я види.
Няма генетично обремененост за появата на рак.
В едно семейство всички се хранят с една и съща вредна храна или спят в едно и също жилище с повишена радиоактивност, затова при повторяемост на рак в едно и също семейство се е наложило елементарното обяснение – генетична обремененост! Горката Анжелина Джоли, която повярва на това и си премахна безсмислено гърдите, за да не се разболее като майка си от рак.
Убеден съм, че половината от онкологичните заболявания се причиняват от канцерогените и токсините в храните, в които днешната хранителна индустрия влага безконтролно като добавки.
Учудващо за всички нивото на раковите заболявания са най-високи в най-развитите страни, където стандарта на живот е най-висок! Един от парадоксите на живота е, че очевидните неща се виждат най-трудно и на практика са невидими. Защо е така?
Отговорът е много лесен, но никой не го вижда, а и тези което го виждат нямат интерес да го разгласяват, защото става въпрос за много милиарден бизнес…
МАРГАРИНЪТ!...
Най-отровната и канцерогенна „храна”, измислена и създадена от човека! Без да се прави статистика е ясно, че най-високата консумация на този изкуствено създаден продукт е именно в тези страни. Агресивната реклама в скандинавските страни например е довела цената на маргарина до почти еднакви нива с тази на маслото, макар, че себестойността му е поне 3 (три) пъти по-ниска. Представете си какви космически печалби се получават от продажбата му само в Европа и Северна Америка. Най-лошото е, че специалистите по хранене също мълчат за вредите от маргарина, защото вероятно много от тях са купени или посъветвани да не се опитват да компрометират този продукт. Като пример ще посоча, че всички те говорят за „хидрогенерани” или „трансмазнини”, но никой не споменава търговското му име МАРГАРИН?!?
Всички български майонези (без млечните), пасти, торти и някои от кашкавалите съдържат маргарин. Има производители на кашкавал, които отнемат естественото съдържание на масло в млякото и за по-евтино (само за производителя разбира се) влагат маргарин. По мои изследвания безопасни са кашкавалите на „Родопчанка”, „Маджаров”, „Стара планина”, „Домлян”.
Вредата от маргарина е проучена още в средата на миналия век от д-р Йоанна Будвиг (Johanna Budwig), фармацевт, дипломиран химик с докторска степен по химия и физика, главен консултант по лекарствата и мазнините в Германия, но вижте каква е нейната съдба. Д-р Будвиг се сблъскала с компаниите за производство на хранителни масла и мазнини, когато открила, че мастните субстанции в меките тумори съдържат полимеризирани мазнини с произход от морски животни. Тези полимери се образуват, когато силно ненаситено рибено и китово масло се нагреят до много високи температури. На нея й е било известно, че тези масла се използват за производството на МАРГАРИН - частично хидрираната мазина, която няма как да бъде получена без тези високи температури. Директорът на изследователския институт, където д-р Будвиг работела, имал финансови интереси, свързани с производството на маргарин. Той притежавал патенти за това производство, включително за хидрогенните процеси, при които се произвеждали токсичните полимери, които д-р Будвиг открила в туморите. Страхувал се, че нейното откритие ще срине продажбите на маргарин. Предложил й пари, както и това да стане собственик на магазин за лекарствени средства, за да я накара да мълчи. Д-р Будвиг отказала подкупа и в качеството си на експерт направила официално изявление като предупредила хората за възможните рискове за здравето от консумацията на маргарин. Достъпът до нейната лаборатория бил прекъснат. Забранили й да използва базата на този и на други институти за научните си изследвания и тя не могла дори да си получи собствените научни трудове и публикации в научните списания във връзка с изследването на мазнините. Това било смайващо, защото тя работела в сътрудничество с няколко болници и заемала престижен правителствен пост. Нейните официални задължения включвали наблюдение на ефектите на лекарствените средства и технологично произведените храни върху здравето. Д-р Будвиг смело изпълнила обществения си дълг при условията на сериозно противопоставяне от страна на компаниите за производство на хранителни масла и мазнини и заплахите срещу кариерата й. Тя напуснала правителствения пост през 1953 година и открила клиниката, в която чрез хранителна терапия успешно лекувала пациенти, болни от рак. Сега някои твърдят, че бруталното прекратяване на проучванията на д-р Будвиг е задържало с повече от 30 години изследванията на есенциалните мастни киселини (EFA).
В името на светлата памет на майка ми и брат ми, които се разболяха и впоследствие починаха от рак реших, че трябва да следвам библейския принцип:
„Ако знаеш нещо важно, сподели го с другите”.
'НЕСКА НЕМА НАЛЪМ!(КРАСНЬI ШАПОКЛЯК)
Шведски учени: Искате ли да живеете по-д...
ПРАВЕДНИ ХРИСТИЯНИ
Германски депутат от ЕП с размазващи обв...
Наблюдения от горчив собствен опит: всичките ми приятели, които имаха идиотския български навик вечер да жулят домашна ракия, т. е. скоросмъртница, умряха без време от рак на черния дроб!
И все пак, има определени предиспозиции, които предразполагат към ракови заболявания.
Наблюдения от горчив собствен опит: всичките ми приятели, които имаха идиотския български навик вечер да жулят домашна ракия, т. е. скоросмъртница, умряха без време от рак на черния дроб!
...
Ракът има не само един причинител и това прави борбата с него трудна.
ТРУДНА, НО НЕ НЕВЪЗМОЖНА!
Цирозата, приемана като рак на черния дроб действително се причинява от прекаляване с алкохола, но този вид рак е само малка част от раковите заболявания.
Според мен половината от тях са в резултат на канцерогените в храните и най-вече в маргарина.
Останалите съм ги посочил в материала си "Как да се предпазим от рака на гърдата и всички левкемии".
Маргаринът обаче е най-вреден.