Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03 09:53 - Маргаринът тихият убиец
Автор: vled Категория: Други   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                          Маргаринът тихият убиец

 

Маргаринът се консумира най-много и най-често - всяка сутрин, на обед, или вечер - на филийка хляб или пък със сготвените ястия!

Тук изобщо не става въпрос за вредните, синтетични трансмазнини, които се получават при процеса „хидрогенизация,” т.е. загряване до около 2000 градуса на течно растително масло (олио), за да се превърне в бяла твърда маса и после обработи с различни химични добавки до познатия ни маргарин. Всички се съсредоточават върху тези мазнини  и натрупания по този начин в организма лош холестерол, което пък предизвиква сърдечни проблеми, но това е само малката беда!

Голямата опасност е в съдържащите се в маргарина: оцветители, размазватели, консерванти, лепила, киселини, емулгатори, минерални соли, овкусители. Само като им чуете наименованията и ви става ясно каква химия, а не естествена натурална храна ядем всеки ден:

 

1. Е 333 - Calcium citrates    (оцветител)                   - канцерогенен

2. Е 375 - Niacin                                                          - канцерогенен

3. Е 471 - Mono & di glycerides of fatty acids               - канцерогенен

 (за размазване)

4. E 151 - Brillant black       (оцветител)                      - токсичен 

5. Е 203 - Calcium sorbates (консервант)                    - токсичен

6. Е 213 - Calcium benzoates(консервант)                   - токсичен

7. E 310 – Propyl gallate         (киселина)                     - токсичен

8. E 322 – Lecithins               (емулгатор)                    - токичен

9. Е 357 - Potassium adipate (минерална сол)             - токсичен

10. Е 508 – Potassium chloride (минерална сол)          - токсичен

11. E 636 -  Maltol                     (овкусител)                  - токсичен

 

В маргарините, които се продават в България те са „само” 11, но всички до един вредни и опасни за здравето химикали. Вярно, в малки количества – 1% или 2 %, но сборно правят около 15% от масата на продукта. Само 15, но тези 15% организмът не може да разгради и  не усвоява, а само натрупва ден след ден, година след година, докато имунната ни система отслабне дотолкова, че вече не може да се справи с натрупаните токсини и в края на краищата се достигне до критичната, болестотворна точка на натрупване и се появи или Рак на гърдата, или Левкемия, или Множествена склероза.
           А иначе непрекъснато ни облъчват с реклами - колко полезен, здравословен, нискокалоричен и същевременно евтин продукт е маргаринът! Но кое от това е истина?

Здравословен продукт ли е маргаринът?

Има много и различни видове маргарини, но най-общо казано най-бедните на мазнини са най-опасни. А ни се внушава, че те са най-здравословни, защото имат ниско съдържание на мазнини. Тук е мястото да се спомене, че естествените наситени мазнини в маслото са абсолютно безопасни, стига да не се изяждат големи количества всеки ден. Дори и така да е - може само да напълнеете и поради това да получите сърдечни проблеми, но никога няма да се разболеете от рак или от другите споменати по-горе болести!

Маслото е най-добрата животинска мазнина, защото е извлечена от мляко, а не от месо и изобщо не трябва да се страхуваме от напълняване! В нормални количества разбира се.

Полезен ли е маргаринът за добрата ни фигура? Да, на пръв поглед действително маргаринът е по-ниско калоричен от маслото, но за сметка на това част от тези по малко калории не се усвояват, т.е. не се „изгарят” от организма, а просто се натрупват и на практика не се отслабва, а се напълнява. Това особено важи за жените, чиито организми се нуждаят от повече мазнини, отколкото тези на мъжете и по тази причина вместо да си намажат филийката с малко масло я намазват с повечко маргарин (защото е по “безвреден”и нискокалоричен)… Или пък вместо 1 филийка с масло - 2 филийки с маргарин!!! J) Ползата е очевидна - вместо да отслабваме… напълняваме!

И с голяма доза увереност може да се каже, че и по тази причина жените натрупват много по-бързо от мъжете тези вредни канцерогени и токсини и повечето гинекологични проблеми при тях са вследствие на това.

Евтин ли е маргаринът?

Да, почти двойно по-евтин е от маслото, но ако сравните съдържанието на мазнини в маргарина и маслото ще установите, че в двойно по-голям обем  маргарин  си купувате същото количество мазнини, останалото е просто… вода и „само” 15%, но смъртоносно вредни добавки!

Добре, да се откажем от маргарина, но с какво да го заменим?

Много просто - с масло за мазане – натурален и безопасен продукт!

Най-добър за салати е зехтинът, но той не става за готвене и пържене, защото загаря при по-висока температура и става канцерогенен. Не използвайте студено пресован зехтин, защото в процеса на извличането му се използват токсични вещества, които си остават в него. По-добър, а и по-евтин е топло пресованият зехтин, нищо че рекламите твърдят точно обратното. Най-добри за готвене са олиото и маслото.

Други такива вредни храни (пак защото съдържат маргарин) са: Майонезата и Кашкавалът.

Всички български майонези (без млечните), пасти, торти, сладкиши с някаква плънка (кифли, вафли и др.)  и някои от кашкавалите съдържат маргарин. Някои производители отнемат естественото съдържание на масло в млякото и за по-евтино (само за производителя разбира се) влагат в кашкавала маргарин. По мои изследвания безопасни са кашкавалите на „Родопчанка”, „Маджаров”, „Стара планина”, „Домлян”.

Учудващо за всички нивото на раковите заболявания  са най-високи в най-развитите страни, където стандарта на живот е най-висок! Един от парадоксите на живота е, че очевидните неща се виждат най-трудно и на практика са невидими.

Защо е така?
Отговорът е много лесен, но никой не го вижда, а и тези което го виждат нямат интерес да го разгласяват, защото става въпрос за много милиарден бизнес…МАРГАРИНЪТ!...
Най-отровната и канцерогенна „храна”, измислена и създадена от човека!



Тагове:   здраве,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vled
Категория: История
Прочетен: 80543
Постинги: 18
Коментари: 395
Гласове: 386
Архив
Календар
«  Юни, 2025  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30